Nieuws

  • Businessmodellen met impact

Japanse duizendknoop. Van woekeraar tot waardevolle grondstof.

Pro Natura bindt de strijd aan met de Japanse duizendknoop en tackelt samen met bedrijven uit de reguliere economie twee problemen met één project.
  • Voedseloverschotten

Geef eens een chocolade complimentje

Op 1 maart is het nationale complimentendag, en weet je wat nog beter is dan een welverdiend compliment? Datzelfde compliment vergezeld van wat heerlijke huisgemaakte én circulaire chocolade of koekjes.
  • Voedseloverschotten

Met Foodsavers aan De Keukentafel

3 keer win voor Foodsavers in deze reportage. Caroo Torfs (HERW!N) en Gabriella De Francesco (Stad Mechelen) vertellen je alles over de werking.

Lekker, lokaal en sociaal. Vind hier je ideale geschenkpakket.

Zoek je een origineel relatiegeschenk om je partners te bedanken voor de fijne samenwerking? Misschien wil je je werknemers verrassen voor hun inzet tijdens het afgelopen jaar? Of misschien wil je gewoon zelf genieten van de lekkernijen? En gelijk heb je!

Afrit H!

Van voedseloverschotten tot fietsherstel en van inclusief werken tot deelsystemen. Je ontdekt het allemaal in Afrit H!, dé vlog over sociaal en circulair ondernemen.
  • Hergebruik

De Kringwinkel blaast 20 kaarsjes uit

Vandaag start niet alleen de Week van De Kringwinkel, maar blaast De Kringwinkel ook 20 kaarsjes uit.
  • Fietsmobiliteit

Mo-Cyclette maakt de eerste circulaire fiets

De medewerkers van Mo-Cyclette startten dit jaar met een prachtig project dat ons verhaal perfect weerspiegelt. Om de lineaire productie van fietsen een halt toe te roepen, gaan ze aan de slag met prototype van een circulaire fiets.
  • Hergebruik

’s werelds eerste circulaire schooltas

Hoos is de eerste circulaire tassenlijn van sociaal maatwerkbedrijf weerwerk. Hippe tassen gemaakt van reclametextiel en reststromen uit textielfabrieken.
  • Voedseloverschotten

Houblonesse, ambachtelijk genot uit Poperinge

Houblonesse is een project van Sowepo dat aan de slag gaat met een reststroom van hopscheuten.
  • Hergebruik

De Kringwinkel en Carrefour openen eerste circle-wall

De Kringwinkel en Carrefour openden samen de "circle-wall" in de Carrefour B-Park in Brugge. Hier kan je naast gebruikte batterijen, papier, lampen en plastic ook herbruikbare kleding, schoenen, tafel- en bedlinnen doneren.