Nieuws

Duurzame partnerships in een wispelturige economie

Via een ‘full partnership’ slaan Groep Weerwerk en 6 bedrijven / organisaties de handen stevig in elkaar. Ze vormen samen een klein economisch biotoop waarin ze elkaar volop versterken en ondersteunen.

Spotlights on! Nuri & Helga – Biolandbouw

Helga & Nuri werken bij biolandbouwbedrijf De Wroeter en schitteren in onze nieuwe 'Spotlights on!'

Spotlights on! Sayd – Renovatiewerken

Vloeren, schilderwerken, gyproc plaatsen of schrijnwerkerij. Geen klus te groot of te klein voor de renovatieploegen van Groep INTRO. Maak kennis met medewerker Sayd.

Spotlights on! Kimberley – Sense

'Duracell konijn' Kimberley hopt het liefst rond in de zaal, maar ook achter kassa is ze volledig in haar sas wanneer ze mensen verwelkomt. Ze kwam bij Sense terecht via het OCMW en is vastberaden om zich op een jaar tijd klaar te stomen voor de horecawereld.
 • Energiebesparing

Van isolateur tot energiesnoeier

Van isolateur en schilder tot Energiesnoeier. Ontdek het traject van Khalid bij 3Wplus.

Wat als we het contingent collectief maatwerk loslaten?

Hoeveel jobs zou onze sector kunnen realiseren als we het contingent collectief maatwerk loslaten? We vroegen het aan onze leden.

Ontdek circulaire proeftuin O.666

In Oostende vind je op de Hendrik Baelskaai een iconische site met een rijk vissersverleden. Een plaats die ons nieuwe lid, o.666 nieuw leven inblaast. Als proeftuin voor circulaire economie waar samen met zoveel mogelijk Oostendenaars gesleuteld wordt aan een nieuwe toekomst.

Spotlights on! Kathleen – De Winning

Neem samen met ons een kijkje achter de schermen van de bakkerij van De Winning. Kathleen en haar collega's zijn er alle dagen in de weer om voor jou de lekkerste taarten, quiches of andere patisserie te maken.
 • Fiets

Fietsen door de Kempen met De Sprong

Kijk mee achter de schermen bij het fietsatelier van het Kempense maatwerkbedrijf De Sprong.

Spotlights on! Hans & Matthew – WeerWerk

Met de koudste winterweken voor de deur is er geen beter moment om het over isolatie te hebben. Al focussen wij ons liever op de mensen die deze vakkundig voor je komen plaatsen. In de Spotlights: Hans & Matthew, het gouden duo van WeerWerk's renovatieploeg.

Spotlights on! Michiel – Natuurpunt

Mensen begeleiden tijdens het werk, maar even goed klaar staan voor hen wanneer ze problemen hebben in hun privéleven. Én tegelijk ook nog zorg dragen voor onze natuur. Dankzij die combinatie is het een droomjob voor begeleider Michiel bij Natuurpunt.

Van kurk tot kaars bij De Vlaspit

Van oude kurk tot warmte- of geluidsisolatie of op één jaar tijd 135.000 kaarsen maken van gerecycleerde paraffine? Het zijn maar een paar van de vele activiteiten die De Vlaspit uitvoert. Met een hart voor mensen en een hart voor circulaire activiteiten. Dat ontdekte Vlaams volksvertegenwoordiger Alessia Claes tijdens haar VOKA-zomerstage en blijkt ook mooi uit de nieuwe, knappe bedrijfsreportage.

Spotlights on! Maksim – Werkmmaat

Tijdens een barre winter in Antwerpen toekomen en op een camping met onverwarmde doucheruimtes verblijven. Met een gidsopleiding aan de slag kunnen in De Ruien bij Werkmmaat, om vervolgens te kunnen meehelpen aan de heropbouw van diezelfde camping en er de gezelligste camping van 't stad van te maken? Dat is het onwaarschijnlijke, prachtige verhaal van Maksim.
 • Fiets

Spotlights on! Dirk – De Fietsambassade

Een platte band, een gebroken ketting of een doorgetrokken remkabel? Of wil je op uitstap een fiets huren? Daarvoor kan je terecht bij de vele fietspunten in Vlaanderen. Passeer je in Gent, dan is het goed mogelijk dat jouw fiets onder de bekwame handen van Dirk passeert.

Spotlights on: medewerker in de kijker

Kwaliteit, goesting en innovatie. Misschien denk je bij die woorden meteen aan een blitse tech-startup? Fout! Of toch een beetje. Vanaf vandaag denk je bij deze woorden spontaan aan onze sociale en circulaire leden-ondernemers. Want hun impact en kwaliteit, dat is exact wat we aantonen in onze nieuwe videoreeks. In onze pas gedropte teaser geven we alvast een voorsmaakje.
 • Businessmodellen met impact

Japanse duizendknoop. Van woekeraar tot waardevolle grondstof.

Pro Natura bindt de strijd aan met de Japanse duizendknoop en tackelt samen met bedrijven uit de reguliere economie twee problemen met één project.
 • Voedseloverschotten

Geef eens een chocolade complimentje

Op 1 maart is het nationale complimentendag, en weet je wat nog beter is dan een welverdiend compliment? Datzelfde compliment vergezeld van wat heerlijke huisgemaakte én circulaire chocolade of koekjes.
 • Voedseloverschotten

Met Foodsavers aan De Keukentafel

3 keer win voor Foodsavers in deze reportage. Caroo Torfs (HERW!N) en Gabriella De Francesco (Stad Mechelen) vertellen je alles over de werking.

Lekker, lokaal en sociaal. Vind hier je ideale geschenkpakket.

Zoek je een origineel relatiegeschenk om je partners te bedanken voor de fijne samenwerking? Misschien wil je je werknemers verrassen voor hun inzet tijdens het afgelopen jaar? Of misschien wil je gewoon zelf genieten van de lekkernijen? En gelijk heb je!

Afrit H!

Van voedseloverschotten tot fietsherstel en van inclusief werken tot deelsystemen. Je ontdekt het allemaal in Afrit H!, dé vlog over sociaal en circulair ondernemen.
 • Hergebruik

De Kringwinkel blaast 20 kaarsjes uit

Vandaag start niet alleen de Week van De Kringwinkel, maar blaast De Kringwinkel ook 20 kaarsjes uit.
 • Fiets

Mo-Cyclette maakt de eerste circulaire fiets

De medewerkers van Mo-Cyclette startten dit jaar met een prachtig project dat ons verhaal perfect weerspiegelt. Om de lineaire productie van fietsen een halt toe te roepen, gaan ze aan de slag met prototype van een circulaire fiets.
 • Hergebruik

’s werelds eerste circulaire schooltas

Hoos is de eerste circulaire tassenlijn van sociaal maatwerkbedrijf weerwerk. Hippe tassen gemaakt van reclametextiel en reststromen uit textielfabrieken.
 • Voedseloverschotten

Houblonesse, ambachtelijk genot uit Poperinge

Houblonesse is een project van Sowepo dat aan de slag gaat met een reststroom van hopscheuten.
 • Hergebruik

De Kringwinkel en Carrefour openen eerste circle-wall

De Kringwinkel en Carrefour openden samen de "circle-wall" in de Carrefour B-Park in Brugge. Hier kan je naast gebruikte batterijen, papier, lampen en plastic ook herbruikbare kleding, schoenen, tafel- en bedlinnen doneren.