Nieuws

Spotlights on! Michiel – Natuurpunt

Gepost op 24 oktober 2022

Winter, lente, zomer of herst. Onder een stralende zon of in de bijtende kou. Alle dagen vertrekt begeleider Michiel vanuit de loods van Natuurpunt Molenstede met een ploegje van een vijftal personen om de taken van de dag uit te voeren.

Natuurpunt is bij iedereen gekend als dé Vlaamse vrijwilligersvereniging die zorgt voor de kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Wat veel minder mensen weten is dat er bij Natuurpunt elke dag opnieuw net zoveel mensen aan het werk zijn in onze natuur, via sociale tewerkstelling. Mensen die omwille van verschillende omstandigheden moeilijk aan het werk raken, krijgen bij Natuurpunt de kans om met de nodige ondersteuning van begeleiders als Michiel opnieuw hun plaats in het werkveld en de maatschappij te vinden.

 

 Dat is moeilijk om uit te leggen aan iemand. Maar als ik zie hoe hij hier twee jaar geleden is binnen gekomen en waar hij nu staat … Dat is een compleet andere mens geworden hé. – Michiel Wellens, begeleider Natuurpunt Molenstede

Begeleider zijn bij een organisatie als Natuurpunt is dan ook veel meer dan het delegeren van taken. Het is zélf het goede voorbeeld geven, een luisterend oor zijn, er zijn voor mensen wanneer ze problemen ervaren die niet aan het werk gerelateerd zijn of de juiste manieren zoeken om elke persoon met zijn talenten te versterken.

Het is dus hoog tijd om zo’n begeleider van onschatbare waarde in de kijker te zetten in onze videoreeks Spotlights on!. Kijk met ons mee en leer Michiel en zijn ploeg van goedlachse natuurwerkers kennen.