Nieuws

Spotlights on! Kimberley – Sense

Gepost op 1 september 2023

‘Duracell konijn’ Kimberley hopt het liefst rond in de zaal, maar ook achter kassa is ze volledig in haar sas wanneer ze mensen verwelkomt. Ze kwam bij Sense terecht via het OCMW en is vastberaden om zich op een jaar tijd klaar te stomen voor de horecawereld.

 Hier krijg ik de kans om ervaring op te doen, zodat ik na dit jaar hopelijk een andere job kan vinden binnen de horeca.

Kimberley werkte in het verleden al een tijdje in een frituur en een café, maar bij Sense kan ze voor het eerst ervaring opdoen in een buurtrestaurant. Een mooie uitdaging, want ze stond mee in voor de opstart van buurtrestaurant ‘De Griel’ in Beveren. Van de eerste dagen met een beperkt aantal klanten tot een ondertussen goed draaiende zaak. Samen met haar collega’s laat Kimberley het restaurant op volle toeren draaien. Met die ervaring hoopt ze op termijn aan de slag te kunnen in een restaurant binnen de ‘reguliere’ economie.

In de sociale economie werken 100.000 handen elke dag opnieuw aan jouw leefomgeving. Dankzij hen is het park waar je in wandelt proper onderhouden, kan je een verborgen parel scoren in de Kringwinkel of gebruik je eenvoudig een fiets dankzij de vele fietspunten. En onze sector staat klaar om nog 100.000 handen zinvol werk te geven. Je ontdekt er alles over op 100.000handen.be