Nieuws

Geef eens een chocolade complimentje

Gepost op 17 februari 2022
  • Voedseloverschotten

Naar aanleiding van nationale complimentendag op 1 maart maakt Traiteur Compaan pakketjes van heerlijke huisgemaakte chocolade en koekjes die je hier kan bestellen. Zo kan je je familie, vrienden of medewerkers verwennen met een dikke duim, een bloemetje of de heerlijke chocolade harten gevuld met een mengsel van vijgen en porto. In de pakketjes vind je trouwens niet zomaar chocolade, maar wel een heus circulair product.

Bon Bon Bis

De vulling op basis van vijgen en porto is een product dat voort komt uit het project Bon Bon Bis. Gesteund door de provinice Oost-Vlaanderen gaat Compaan met dit project de strijd aan tegen voedselverliezen. Samen met Cacaolab (een spin-off van de UGent) en chef Olly Ceulenaere van sterrenrestaurant Publiek uit Gent slaan ze sinds midden 2021 de handen in elkaar om onverkoopbare chocolade, fruit of andere reststromen een tweede leven te geven in de vorm van gevulde pralines. Zo dragen ze bij aan de ambitie van Vlaanderen om 30% van de voedselverliezen te voorkomen, opnieuw te verwerken als voedsel of hoogwaardiger te valoriseren tegen 2030.

Ali en Melanie in de keuken van Compaan

“Zelf werk ik graag met vlees, maar via Compaan maakte ik kennis met de vegan keuken. Omdat zij zo met het milieu begaan zijn, is er veel vegetarisch aanbod. We maken hier allerlei gerechten die je maar kan bedenken voor restaurants, recepties, enzovoort. Als Melanie iets vraagt, maken wij het klaar!” – Ali, keukenmedewerker bij Traiteur Compaan.

The proof of the pudding is in the eating

Bij HERW!N nemen we ons werk heel ernstig. Dus kunnen we niet over circulaire chocolade schrijven zonder die zelf te proeven. En of dat meeviel! We kregen een heuse demonstratie van hoe de chocolade klaargemaakt wordt en konden na een half uur – dat wel eeuwig leek te duren – het resultaat proeven. Verdict: om duimen en vingers bij af te likken! Wil je ook wel eens zien hoe dat in zijn werk gaat, pralines maken? Ontdek het in dit onderstaande filmpje.

Als het water je nu nog niet in de mond staat, weten we het ook niet meer. Voel je vooral niet schuldig om naast dat pakketje voor iemand anders er ook één voor jezelf te bestellen. We begrijpen het maar al te goed!

Bestel hier je pakketje huisgemaakte koekjes of chocolade.

Voor wie wat ver buiten het levergebied van Compaan woont, kunnen onze andere leden sowieso een oplossing bieden! Ontdek de complimentjesactie van AKSI of de geschenkpakketten van onze andere leden.