Nieuws

Afrit H!

Gepost op 2 november 2021

Vijf aflevering lang neemt reporter Jolien ons mee bij heel wat van onze leden. Ze vertellen over hun inclusieve en vaak vernieuwende ondernemersmodellen die niet alleen jobs op maat creëren maar ook zorgen voor hergebruik of het verspillen van kostbare grondstoffen.

Aflevering 1: Van dier naar plant

Duurzaam en gezond eten past bij onze nieuwe levensstijl. In de eerste aflevering gaan we op zoek naar ondernemers die aan de slag gaan met de transitie in onze voeding van dier naar plant.
Starring Marnix Boes van vzw De Kromme Boom en Thomas Truyen van Peas and Beans.

Aflevering 2: Van hebben naar delen

 

Wat zijn deelsystemen en hoe start je ze op? Waarom is een online platform van belang en hoe werkt de deeleconomie sociale tewerkstelling in de hand?
Je ontdekt het in deze aflevering! Met Hans Huyghe van Groep INTRO vzw, Jos Vandikkelen van VELO vzw en Dries Van Ransbeeck van Open Knowledge Belgium.

Aflevering 3: Afrit H! Kerstspecial

 

Een special vol sfeer, lekker eten en vooral prachtige cadeau’s om van jouw Kerst een fantastisch feest te maken. Ontdek alle lekkernijen en cadeau’s die je bij onze leden kan krijgen via de webshops op onze site!

Aflevering 4: Van dop naar job

 

“Wij nemen geen mensen aan om koekjes te bakken. Wij bakken koekjes om mensen aan te nemen.” Dat is het motto van Amerikaans koekjesbedrijf Greystone. Het zou ook zomaar het motto kunnen zijn van onze leden. Mensen die elders niet voldoen aan hoge werknormen kunnen zo toch hun talenten inzetten. Maar wat houdt dit inclusief ondernemen juist in en wat is TMA?
Dirk van De Kringwinkel Hageland en Christel van 3Wplus vertellen ons er alles over.

Aflevering 5: Van overschot naar voedsel

 

Ongeveer een derde van de voeding die vandaag wordt geproduceerd wordt verspild. En toch heeft niet iedereen toegang tot betaalbare en gezonde voeding.
Onze Foodsavers willen daar verandering in brengen! Maar hoe doen ze dat? Wat in hun impact en hoe zorgen ze voor extra jobs?
In deze vijfde aflevering van Afrit H! neemt reporter Jolien je mee op stap bij Foodsavers, Karen van De Kringwinkel Zuiderkempen vzw & Foodsavers Zuiderkempen en bij Sien van vzw Kompas met sociaal restaurant Villa Ooievaar.