Leden

De Kringwinkel

  • Hergebruik

Door gebruikte spullen een tweede leven te geven, dragen De Kringwinkels zorg voor het milieu én creëren we sociale tewerkstelling.

“De Kringwinkels, dat zijn 28 dynamische ondernemingen. Allemaal zetten ze in op kwaliteit, vernieuwing én professionalisering. De link met sociale tewerkstelling is een belangrijke sleutel: er worden jobs gecreëerd voor mensen die uit de boot vallen. Een goed opstapje, want zo doen ze werkervaring op en kunnen ze later ook elders aan de slag.” Eva Verraes – directeur HERW!N

 

De Kringwinkel is een stevig verankerd en alom gekend rolmodel voor duurzame ondernemers in België en ver daarbuiten. Iedereen kent De Kringwinkel, iedereen heeft er één in de buurt. Met 30 jaar ervaring op de teller, 28 Kringwinkelcentra en 162 winkels weten we hoe tweedehands en sociale tewerkstelling in elkaar zitten én elkaar versterken.

  1. De Kringwinkel werkt aan tewerkstelling

Alle producten van De Kringwinkel hebben een verhaal, net als de meer dan 5800 werknemers die bij ons in dienst zijn. De inkomsten uit onze verkoop gebruiken we om mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. Zo doen ze terug ervaring op en krijgen terug ze een toekomstperspectief.

De Kringwinkel stimuleert hergebruik

Met onze werking redden we een heleboel spullen van de afvalberg. Onze mensen ontvangen herbruikbare spullen of halen ze gratis op, sorteren of repareren ze en geven ze een mooi plaatsje in onze winkels. Wat levert dit op? Heel veel. In totaal zamelen we elk jaar zo’n 83.000 ton goederen in. Meer dan de helft daarvan vindt een nieuwe thuis via De Kringwinkel. Je vindt er elke dag andere spullen, met kwaliteit voor een beperkt budget

Samenwerking als succesfactor

Nog een succesfactor van De Kringwinkels? Samenwerking. Met partners als OVAM, de lokale overheid… Maar even goed met elkaar. We wisselen ervaringen uit, volgen samen vormingen en gebruiken dezelfde huisstijl. Zo wordt De Kringwinkel één sterk merk. En onze evolutie staat niet stil. De Kringwinkel barst van ambitie. We willen verder groeien, nog meer mensen aan het werk krijgen en bouwen aan een groenere wereld. We zijn klaar om een versnelling hoger te schakelen: sociaal circulair ondernemen wordt het nieuwe normaal. Als pionier in het promoten van lokaal hergebruik, heeft De Kringwinkel een voortrekkersrol. Van Australië tot Oman zakken geïnteresseerden af om inspiratie op te doen. Ze willen de succesformule graag kopiëren.

74 892 ton
ingezamelde spullen
30 071 ton
verkochte spullen
4,5 kg
hergebruik per vlaming
4572
medewerkers
6,5 miljoen
klanten
163
winkels