Nieuws

Kringwinkel voor De Standaard Solidariteitsprijs

Gepost op 19 juli 2022
  • Hergebruik

Zag jij ‘m ook passeren? Onze ‘inception-stijl krant in een krant’?

Met deze knappe advertentie werd Kringwinkel geselecteerd voor De Standaard Solidariteitsprijs. En of we blij zijn met de erkenning voor het pionierschap van Kringwinkel in de sociale en circulaire economie.

Stem jij op Kringwinkel voor de publieksprijs?

De Standaard Solidariteitsprijs is een unieke kans om de nood aan hergebruik en de sterkte van Kringwinkel als sociaal én circulair project in de kijker te zetten bij tienduizenden krantenlezers. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs waarvoor iedereen kan stemmen. De winnaars krijgen de kans om nog twee keer paginagroot in De Standaard te verschijnen.

Hoe kan je stemmen?

  • Vanaf donderdag 18 augustus kan je jouw stem voor Kringwinkel uitbrengen
  • Dat doe je via deze url: standaard.be/stem
  • Vink de advertentie van Kringwinkel aan
  • En stemmen maar!

 

Wij geloven in opnieuw

Opnieuw gebruiken. Opnieuw kansen geven. Een job op maat voor meer dan 4.500 medewerkers die het even wat moeilijker hebben. Opnieuw brengt geluk. Originele en betaalbare voorwerpen voor ­iedereen, ook voor degene die het wat minder breed hebben. Het enige nieuwe dat wij dus graag aanbieden, is een nieuwe toekomst. Voor voorwerpen en mensen. Daarom onze oproep tot maximaal hergebruik én deze passende advertentie in De Standaard:

 

Gooi deze krant niet weg
Verscheur ze, verfrommel en verdraai ze
Wikkel er je breekbare voorwerpen in
Een tas, een kader, een pot een vaas

Wij nemen alles in ontvangst
Want jouw gift is de vondst van een ander
die met veel plezier een nieuw plekje krijgt
om opnieuw geluk te brengen.

Een boodschap die elke dag relevanter wordt. Steeds meer mensen doen beroep op Kringwinkels uit financiële noodzaak. Anderzijds blijft de stroom aan nieuwe goederen in snel tempo razen. Met soms hallucinante gevolgen. Hoog tijd voor een radicaal andere manier van consumeren. Hoog tijd voor Op-nieuw!