Nieuws

Spotlights on! Kim – Kringwinkel

Gepost op 29 september 2023
  • Hergebruik

De leukste tweedehands kledij, huisraad, meubels of speelgoed? Die vind je bij Kringwinkel. We kennen ze allemaal als dé plaats om je kledingkast een unieke toets te geven, de inrichting van je huis af te maken of om te snuisteren tussen de rekken met boeken of platenbakken.

Voor de meer dan 6000 medewerkers in de winkels, is Kringwinkel veel meer dan dé tweedehands bij uitstek. Ook voor Kim, al jaren de dragende kracht van de boekenwinkel van Kringwinkel Kust in Oostende.

Gelanceerd door Kringwinkel

Als jonge gast vond Kim moeilijk werk. Het was een passage bij Kringwinkel Kust met een artikel 60 contract die hem lanceerde op de arbeidsmarkt. Hij kon de daaropvolgende jaren aan het werk als fabrieksarbeider en heftruckchauffeur. Een mooi voorbeeld van een doorstroomtraject via de sociale economie.

 

 Met de collega’s hier hebben we een hechte band. Voor mij is dat heel belangrijk.

Vele jaren later is omwille van medische redenen het zware werk in de fabrieken voor Kim helaas niet meer haalbaar. Ander werk vinden blijkt echter niet evident. Maar thuis blijven zitten is ook niets voor hem en dus gaat hij op zoek naar vrijwilligerswerk. Het is de start van een nieuwe periode bij Kringwinkel Kust, waar Kim een vaste kracht wordt in het team. We ontmoeten hem in zijn vaste stek in de boekenwinkel, waar je met één voet binnen meteen de relaxe sfeer voelt die Kim in zijn werkplaats binnen brengt. Kijk je met ons mee?