Nieuws

HERW!N verwelkomt 3 straffe circulaire ondernemers in het collectief

Gepost op 6 februari 2023

Het HERW!N collectief breidt uit en versterkt zich met de toevoeging van 3 straffe circulaire en sociale ondernemers. Wij stellen ze jou hieronder kort even voor.

Drie totaal verschillende ondernemers sluiten zich aan bij het HERW!N collectief om onze gezamenlijke doelstelling van een sociaal rechtvaardige maatschappij mét aandacht voor de grenzen van de planeet te versterken.

Licht en Liefde

Het eerste nieuwe lid dat we aan je voorstellen is er meteen eentje die buiten de klassieke verwachtingspatronen van onze ondernemers valt. Licht en Liefde is een organisatie die slechtziende en blinde mensen helpt om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen. Ze ijveren voor een inclusieve samenleving, waarin het vanzelfsprekend is dat iedereen – dus ook alle mensen met een handicap – er helemaal bij hoort en op alle mogelijke gebieden (van onderwijs tot werken, wonen en vrije tijd) kan deelnemen als volwaardig burger. Op die manier sluit Licht en Liefde mooi aan bij de derde pijler van HERW!N: het herwinnen van ontmoetingen. Ze rekenen op de expertise van ons team en het collectief om in de toekomst ook meer blinden en slechtzienden aan het werk te kunnen zetten.

o.666

Een proeftuin voor circulaire economie. Dat is hoe o.666 zichzelf omschrijft. Het is een sociaal circulaire hub die acties en projecten op poten zet om mensen en grondstoffen beter in te zetten in de maatschappij. Met opleidingstrajecten activeren ze jongeren voor wie de aansluiting bij school, werk en samenleving minder evident is. Sensibilisering, instaptrajecten en een lijst aan events en acties zorgen dan weer voor de betrokkenheid van de buurt. Zo worden er jaarlijks circulaire events georganiseerd. Die gaan van een bouw-challenge of een opruimactie op het strand, tot een lezing, debat of een groot oogstfeest.

Brainscape

Herstel en hergebruik. Het is een gekende combinatie én een gekend thema binnen ons collectief. De specialisatie van Brainscape is echter interessant en biedt zeker nieuwe mogelijkheden. Zij specialiseerden zich doorheen de jaren in het inzamelen, herstellen en hergebruiken of recycleren van elektronica als smartphones, laptops, notebooks, … Een productgroep waarin veel aan het bewegen is, maar waar op circulair gebied nog heel wat vooruitgang te boeken valt.

Ontdek nu al meer

In de komende maanden zal je uitgebreid kennis kunnen maken met onze nieuwe leden. Wie ondertussen te nieuwsgierig is kan altijd al terecht op de sites van deze ondernemers: Licht en Liefde, o.666 en Brainscape.