Nieuws

Zes organisaties versterken het HERW!N collectief

Gepost op 29 februari 2024

Een bonte verzameling aan organisaties die de diversiteit van ons collectief nog maar eens in de verf zet. Van natuuronderhoud en tweedehands sportkledij, tot hergebruik en diensten voor de lokale overheid. Samen zijn ze goed voor:

👉 Méér dan 1000 extra werknemers die vertegenwoordigd worden.
👉 Waarvan bijna de helft doelgroepmedewerkers.

Weer 1000 extra redenen voor ons beleidsteam om de belangen naar beste vermogen te behartigen!

Oxfam Solidariteit

Een organisatie die sociaal circulair ademt, bijna zoveel als we dat zelf doen 😉. Oxfam Solidariteit is de afdeling die in België verantwoordelijk is voor de Oxfam tweedehands winkels. Hergebruik is dé centrale pijler, want onze (over)consumptie is een aanslag op mens en milieu. Bovendien stellen ze hiervoor mensen tewerk die moeilijk hun plaats op de arbeidsmarkt vinden.

Totaal VTE kansengroepen: 103 (op 265 VTE)

Natuurwerk vzw

 

“De natuur van morgen, daar maken wij nu werk van.” Een prachtige baseline, waar wij ons helemaal in kunnen vinden. Natuurwerk verricht duurzaam natuur- en landschapsbeheer. Het bevorderen van de biodiversiteit staat hierbij voorop, vanuit een ecologische visie en met een professionele omkadering. En dat doen ze grotendeels met arbeiders met een statuut Individueel Maatwerk.

Totaal VTE kansengroepen: 83 (op 139 VTE)

Les Gazelles des Bruxelles

Een buitenbeentje in het collectief, omdat ze ook actief zijn in Brussel. Deze organisatie wordt specifiek lid van ons collectief voor hun project Sportswitch, een tweedehands- en weggeefwinkel specifiek voor sportkleren. Want een gebrek aan sportkleren is voor sommigen een drempel om te sporten. Een drempel die Sportswitch graag wil wegwerken.

Totaal VTE kansengroepen: 5 (op 8 VTE)

DienstenBedrijf Sociale Economie

 

DBSE is de sociale werkplek van Stad Gent en OCMW Gent en biedt trajecten op maat aan mensen voor wie een job tijdelijk niet haalbaar is. Ze worden begeleid in verschillende sectoren van horeca en bouw tot openbare netheid en fietsherstel.

Totaal VTE kansengroepen: 221 (op 294 VTE)

Ibogem

 

Ibogem is de opdrachthoudende vereniging voor duurzaam afvalbeheer voor de regio Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht. Ze volgt in haar afvalbeleuid de Ladder van Lansink, om materialen zo hoogwaardig mogelijk in omloop te houden. Zo transformeerde de organisatie jaren geleden de verbrandingsoven in Melsele tot een unieke Kringloopwinkel. Van een opwaardering voor materialen gesproken! Ibogem is bovendien een terugkerend lid. Een bewijs dat het afstemmen van onze diensten op de noden van sociale circulaire ondernemers werkt.

Totaal VTE kansengroepen: 22 (op 46 VTE)

Groep Ubuntu

Groep Ubuntu verlegt als sociale netwerkorganisatie de standaard voor kwetsbare mensen en gezinnen. Ze gaan voor niets minder dan hun eigen gewaardeerde plek in de samenleving. Via vzw Hise worden ze lid van het HERW!N collectief. Binnen Hise worden mensen duurzaam aan het werk gezet. Hise is een eerste aanspreekpunt voor bedrijven en publieke organisaties die op zoek zijn naar een kwaliteitsvolle oplossing voor semi-industriële (deel-)opdrachten.