Nieuws

Walk for your future

Gepost op 23 augustus 2022

Onze kostbare planeet staat onder druk door de klimaatcrisis. De energieprijzen swingen de pan uit en overal ter wereld staat de voedselvoorziening onder druk. Maar het kan anders. Samen kunnen we voor een ander pad kiezen. Samen kantelen we naar een duurzame, sociaal rechtvaardige toekomst.

#Savethedate, want zondag 23 oktober zetten we samen alvast weer een stevige – letterlijke – stap voor onze toekomst. Een toekomst waarin biodiversiteit groeit en menswaardigheid centraal staat. We stappen om onze fundamentele rechten te laten gelden. Het recht op leven en op een gezond milieu. Recht op gezond voedsel waarvan de productie de planeet en de mensenrechten niet onderuit haalt. Wij hebben allen recht op betaalbare en duurzame energie.

We stappen omdat niemand mag achterblijven. Klimaatrechtvaardigheid is voor iedereen, ongeacht economische situatie, gender, achtergrond, beperking of etniciteit. De klimaatcrisis is hier en nu, in grote delen van de wereld zien we de rampzalige gevolgen. Ook in België zien we de effecten: hittegolven, langdurige droogtes en dramatische overstromingen zoals die van afgelopen zomer. Het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is. Het is nog steeds mogelijk de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Elke tiende van een graad telt. Dit vereist concrete en krachtige politieke actie. Nu. Kruis daarom zondag 23 oktober aan in je agenda.

🔹 HERW!N is – het werd wel eens tijd – lid van de klimaatcoalitie.