Nieuws

Timmerwerkt en Het Heft vervoegen ons collectief

Gepost op 16 juni 2023

Het HERW!N collectief breidt alweer uit met twee prachtige nieuwe leden. Maak kennis met Het Heft, een arbeidscentrum uit Limburg en met het Gentse meubelatelier Timmerwerkt.

TIMMERWERKT

Een unieke keuken, boekenkast op slaapkamer op maat van jouw ruimte? ​Timmerwerkt ontwerpt en maakt ze met gemotiveerde nieuwkomers.​ Zo timmeren ze tegelijk aan een warme samenleving. Want werk geeft zin en (zelf)vertrouwen en draagt bij aan een snellere integratie. Zodra je een job hebt, ben je geen vluchteling meer. Dat idee zit in het DNA van dit Gentse meubelatelier.

Bij Timmerwerkt zijn verschillende mensen via sociale tewerkstelling aan de slag. Van artikel 60 tot duaal leren, vaak met een migratieachtergrond. Vanaf september willen ze ook met individueel maatwerk aan de slag, één van de redenen waarom ze graag deel worden van ons collectief van sociale en circulaire ondernemers.

Hier ontdek je alles over Timmerwerkt.

Het heft

Het Heft bestaat al sinds 1985 en is een arbeidscentrum waar gezorgd wordt voor een zinvolle dagbesteding voor arbeidsmatige activiteiten. Ze bieden zo diensten aan voor bedrijven zoals verpakken, sorteren, mailings, …

En ook al worden ze pas nu lid, Het Heft is voor HERW!N geen onbekende. De afgelopen jaren namen ze al deel aan onze eindejaarcampagne ‘Buurt op je Bord’. Met hun buurtrestaurant Den Teluur bereidden ze samen met de collega’s van andere buurtrestaurants eindejaarmenu’s die werden samengesteld door sterrenchefs, maar tegen een betaalbare prijs.

Bij Het Heft krijgen via LDE en AMA (WSE) bijna 180 mensen zinvol werk.

Hier kan je meer lezen over Het Heft.