Nieuws

HERW!N en bpost zetten partnerschap op voor extra PakjesPunten

Gepost op 23 december 2021
  • Businessmodellen met impact

Eén van de belangrijkste thema’s waar we bij HERW!N aan werken is het zoeken naar en opzetten van circulaire businessmodellen voor onze leden. Essentieel daarbij is dat er of extra arbeidskansen worden gecreëerd voor nieuwe werknemers of dat de huidige werknemers de kans krijgen om extra vaardigheden aan te leren. Die zoektocht bracht ons aan het einde van dit jaar de samenwerking met bpost.

“Door hun uitstekende ligging, toegankelijke parking, openingsuren en hun ruime stockage mogelijkheden voor de pakjes zijn De Kringwinkels een gedroomde partner om ons netwerk verder uit te breiden.” – Kris Stevens, bpost

Pakjes laten leveren of verzenden is een trend die niet meer is weg te denken uit onze maatschappij. Maar dat wil niet zeggen dat deze trend niet verder geoptimaliseerd kan worden. En daar komen De Kringwinkels als ideale verdeelpartner in beeld. Door PakjesPunten te introduceren in De Kringwinkels creëren we drie keer positieve impact.

Digitale skills voor onze medewerkers

Een strakke organisatie van in- en uitgaande pakjes voorzien, labels correct scannen met de juiste tools en zorgen dat pakjes correct geregistreerd worden, … Deze op het eerste zicht vrij eenvoudige handelingen zijn vaak nieuw voor onze medewerkers. Zo ontwikkelen ze extra, nodige vaardigheden die hen een stap dichter bij de reguliere economie brengen.

Minder bestelbusjes, minder CO2

“bpost wil de groenste postoperator van Europa worden en onze CO2-uistoot met 30% reduceren.” vertelt Kris Stevens, Key Account Manager Indirect Channels bij bpost. De PakjesPunten en Pakjesautomaten zorgen ervoor dat er minder bestelwagens moeten rondrijden én dat ze minder moeten stoppen en weer optrekken.

Extra service voor de klanten

Natuurlijk verliezen we in dit hele verhaal de klant niet uit het oog. Extra PakjesPunten betekent dat je er weer ééntje dichter in je buurt kan hebben. Mensen die een bezoekje brengen aan De Kringwinkel kunnen dat nu handig combineren met het ophalen of verzenden van een pakje.

De Kringwinkel Maasland geeft het startschot, in 2022 volgen er meer

In totaal openen er 11 afhaalpunten en 9 Pakjesautomaten in verschillende Kringwinkels in Vlaanderen. In dit handig overzicht ontdek je waar je allemaal terecht kan. Zowel bpost als De Kringwinkel hopen dat aanbod in de toekomst nog verder te kunnen uitbreiden.