Nieuws

#Fietsvrij. Mobiliteit voor vluchtelingen en kwetsbare personen

Gepost op 29 maart 2022
  • Fiets

De Fietspunten en Fietsbiebs zamelen fietsen, kinderfietsen en fietskarren in. Met de actie #fietsvrij herstellen en schenken ze deze in Vlaanderen en Brussel samen met de lokale besturen fietsen aan vluchtelingen en andere kwetsbare personen die geen toegang hebben tot een betaalbaar vervoersmiddel.

Die fiets waar je eigenlijk niet meer op rijdt? Daar kan je nu dankzij de actie #fietsvrij iemand anders echt mee uit de nood helpen!

Want toegang hebben tot werk en huisvesting zijn enorm belangrijk voor vluchtelingen, en even goed voor iedereen in een kwetsbare situatie, maar ook mobiliteit is van cruciaal belang.Met de actief #fietsvrij herstellen Fietspunten en Fietsbiebs in Vlaanderen en Brussel ingezamelde fietsen en stellen ze die samen met de lokale besturen opnieuw beschikbaar. Zo kunnen niet alleen de Oekraïners kennis maken met onze Vlaamse fietscultuur, maar worden ook kwetsbare gezinnen vooruit geholpen. Wil je meer weten over deze actie of sta je te trappelen om je fiets te doneren? Op fietsvrij.be ontdek je wat er met de fietsen gebeurd en waar je terecht kan.