Nieuws

Een gratis LED-lamp bij je tweedehandse lampenkoopje

Gepost op 2 december 2022

Signify en Kringwinkel slaan opnieuw de handen in elkaar door nieuwe lampen in een oud jasje te steken. Wie bij Kringwinkel een lamp koopt, krijgt er een gratis Philips LED-lamp bij.

Kringwinkel lanceert vandaag in samenwerking met Signify, de wereldleider in verlichting, een unieke actie voor duurzame verlichting. Wie vanaf 1 december een tweedehands hang- of staanlamp koopt in één van de 132 Kringwinkels in Vlaanderen, krijgt er gratis een energiezuinige Philip LED-lamp bij. En dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Want elke tweedehands lamp die wordt verkocht is er één minder op de afvalberg. Bovendien bespaar je met de Philips LED-lamp heel wat op je energierekening. Een lampenkoopje dus!

 

 We streven naar maximaal lokaal hergebruik van zoveel mogelijk producten in Vlaanderen. Daarom werken we graag samen met partners waarmee we een duurzaam en maatschappelijk verschil kunnen maken. De samenwerking met Signify lag dan ook voor de hand: door het aanbieden van gratis energiezuinige LED-lampen bij de aankoop van een tweedehands lamp, maken we onze klanten bewust van een duurzame en betaalbare verlichting.” – Jolien Roedolf, business developper bij HERW!N

De snelste manier om elektriciteit en geld te besparen

Dat LED-verlichting energiezuiniger is dan gloei-, halogeen- of spaarlampen is wel algemeen bekend. Wat veel mensen nog niet weten is dat het loont om ook over te stappen op LED als de oude lampen het nog doen. Mensen denken: ‘als ze kapot zijn ga ik ze vervangen door LED’.

 

Met deze actie willen we mensen bewust maken dat het juist duurzamer is om oude lampen die het nog doen te vervangen door LED-verlichting. Je bespaart namelijk per direct op stroomverbruik omdat een LED-lamp 90% zuiniger is dan een gloeilamp en 85% zuiniger dan een halogeenlamp. Met de huidige energieprijzen kan je zelfs tot 10 euro per lamp per jaar besparen”.  – Conny Degen, verantwoordelijk voor maatschappelijke partnerships bij Signify Benelux

Het direct overschakelen op LED-lampen is de duurzaamste keuze – minder stroomverbruik, minder CO2, minder verspilling – en de consument bespaart direct op stroom en energiekosten. LED-lampen gaan veel langer mee, ze branden tot zo’n 15.000 uur, terwijl een gloeilamp maar 1.000 uur brandt. Overstappen op LED scheelt per huishouden zo’n 90 tot 109 kilogram CO2-uitstoot per jaar. Ter vergelijking: dit is evenveel als 825 tot 1.000 kilometer met je auto rijden. De energie die het kost om een nieuwe LED-lamp te produceren win je binnen 300 branduren terug.

Dat we deze samenwerking tussen de Kringwinkels en Signify met Philips LED-lampen kunnen doen is mooi. We stimuleren hergebruik, wat goed is voor het milieu en we helpen mensen stroom en geld te besparen. De goedkoopste energie is tenslotte energie die je niet gebruikt.

Op zoek naar een lampenkoopje in één van de 132 Kringwinkels? Ga naar www.kringwinkel.be en vind een Kringwinkel in je buurt. Zolang de voorraad strekt.