Nieuws

Een duurzame én sociale dagschotel

Gepost op 6 februari 2023

In Merksem, Hoboken en Borgerhout verkoopt Sense dagschotels: voedzame, verse en betaalbare maaltijden, die je kan gaan afhalen en daar eten in het gezelschap van buren. Je kan ze ook laten leveren aan huis; de leveringen gebeuren met bakfietsen en de maaltijden worden geleverd in duurzame herbruikbare verpakkingen. Ook in dit project wordt het meeste werk verzet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: Sense is een lokale diensteneconomiebedrijf.

Ook hier komt het lokale bestuur tussen in de prijs. Win voor de doelgroep werknemers: een job en een opleiding tegelijkertijd. Win voor de gemeente: dat alles op een ecologisch verantwoorde manier. Win voor de buurtbewoners: betaalbare en voedzame maaltijden in een aangename omgeving, of thuis. Zo blijkt ook uit de klantenreacties die op de website verzameld worden.

Aanvullende lokale dienst

De dagschotels van Sense passen perfect onder de ‘Aanvullende lokale diensten’ waarin lokale overheden en ondernemers uit de sociale economie kunnen samenwerken om diensten aan te bieden die én ecologisch verantwoord zijn, én de levenskwaliteit (voor de lokale bevolking) verbeteren én die kunnen worden uitgevoerd door mensen die niet voldoen aan de rendementsverwachtingen van de markt. Onze collega Gorik, adviseur sociaal beleid, schreef er een uitgebreid achtergrondartikel over dat op 13 februari verschijnt op sociaal.net. Ondertussen kan je dankzij deze video van Kanaal Z meer te weten komen over die heerlijke daschotels.