Nieuws

De beste tips voor een onvergetelijke zomer

Gepost op 29 juni 2023

De zomer is begonnen, de vakantie staat voor de deur. Je droomt al van die geplande reis en wordt spontaan gelukkig van de warme zomeravondjes in de tuin, op een festivalletje of op een gezellig terras die er zitten aan te komen.

Maar je kan natuurlijk ook nog wat inspiratie gebruiken voor spontane uitstapjes of ongekende pareltjes in eigen land. HERW!N helpt je graag!

Wij vroegen onze leden wat zij komende zomer nog voor jou in petto hebben, en dat is niet min. Hieronder vind je events, verkoopacties, zomerbars, … Alles om je zomer te vullen met leuke dingen. De lijst is trouwens maar een greep uit het aanbod, dus kijk zeker op de site van de organisaties in jouw regio om te kijken welke ontdekkingen er nog te rapen vallen.

Oase van rust tijdens de Gentse feesten

Bar Baudelo, de brasserie van het Industriemuseum in Gent, ligt midden in de ambiance van de Gentse fieste, en toch is het er tegelijk een oase van rust met heel wijze bediening. Ga er zeker eens langs tijdens de laatste weken, want eind juli sluit Kompas vzw er de deuren.

De gezelligste camping van ’t Stad

Wie origineel, gezellig en rustig wil overnachten op een steenworp van Antwerpen kan op Linkeroever terecht in de City Camping. Werkmmaat trakteert je in deze groene oase op het warmste onthaal, een Foodtruck Friday met geregeld leuke concertjes of performances, een warme bakker en een ongetwijfeld onvergetelijk verblijf. Boek je verblijf tot 5 november.

Fietsen door Noord-Limburg langs circulaire hotspots

de Biehal neemt je op 13 juli en 17 augustus mee op fietstocht door het mooie Noord-Limburg. Ze leiden je doorheen de natuur, langs verschillende Kringwinkels en circulaire trefpunten. Zowel bij vertrek als aankomst kan je genieten van muziek en lokale producten. Inschrijven is niet nodig. Alle verder info vind je bij de Biehal.

Kringwinkel Antwerpen goes Pride!

Voor het grootste pridefeest moet je van 9 tot 12 augustus in Antwerpen zijn. Op 11 augustus kan je in Kringwinkel Antwerpen Centrum los gaan tijdens de Pride Night met late night shopping en een DJ. En als je lang genoeg doortrekt kan je zaterdag samen met hen meelopen tijdens de Antwerp Pride. Feest gegarandeerd!

De sfeer zat goed bij Kringwinkel Antwerpen op de Pride in 2022.

Bij Open Plaats denken ze al aan het nieuwe academiejaar

De vakantie moet nog beginnen, maar schrijf het alvast in je agenda: begin augustus gaat de ‘Terug naar school’-actie van Open Plaats van start. In beide Kringwinkels vind je dan een mooi aanbod schoolgerief. Bovendien krijg je van vrijdag 4 augustus t.e.m. zaterdag 14 oktober op vertoon van een geldige studenten- of lerarenkaart 10% korting op al je aankopen (exclusief leveringskosten). Ideaal om je kot gezellig in te richten of die tweedehands kleerkast met leuke outfits te vullen!

De gezelligste braderie van Noord-Limburg

Deze zomer zit de Biehal duidelijk niet stil. Op zaterdag 9 september kan je in Lommel terecht voor een uitgebreide braderie met circulaire en lokale kraampjes, infostandjes van de buurtverenigingen en uiteraard lekke hapjes en drankjes op sfeervolle terrassen.

Laat je culinair verwennen in Scherpenheuvel

Passeer je deze zomer in Scherpenheuvel, voor de populairste kermis van de regio of voor het totaalspektakel ‘Damiaan’? Laat je dan culinair verwennen door De Vlaspit in eetcafé De Heerlyckheid, aan de voet van de Basiliek.

Werk jij voor een HERW!N lid en wil je jouw zomerevent hier ook zien verschijnen? Laat het ons weten!