Nieuws

Buurtrestaurants serveren sterrenmenu

Gepost op 29 november 2022

Vandaag geven de buurtrestaurants in Vlaanderen samen met de NorthSeaChefs de aftrap voor de nieuwe editie van Buurt op je Bord. Iedereen kan tijdens de feestperiode terecht bij één van de deelnemende buurtrestaurants om te genieten van een lekker en betaalbaar feestmenu of kan via het digitaal platform buurtopjebord.be een feestmenu bestellen.

Niet zomaar een feestmenu

Buurtrestaurants geven mensen die om welke reden dan ook, weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt, een zinvolle job. Zij zorgen op hun beurt voor betaalbare en lekkere maaltijden voor mensen uit de buurt. De sociale tewerkstelling staat er centraal. En die is meer dan ooit nodig. Bij de 26 deelnemende buurtrestaurants gekoppeld aan dit initiatief, zijn ondertussen meer dan 150 werknemers tewerkgesteld. Tijdens de workshop met de NorthSeaChefs krijgen zij de kans om rechtstreeks te leren van een sterrenchef.  En het is natuurlijke een unieke ervaring om nooit te vergeten.

 

 Ons aanbod op Buurtopjebord.be is niet zomaar een eindejaarmenu. Door er te bestellen, steun je integraal de sociale economie. Mensen die om het even welke reden, weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt, krijgen een zinvolle job in zo’n buurtrestaurant, maar winnen vooral hun zelfvertrouwen terug. En je kan er natuurlijk genieten van een heerlijk menu voor een klein prijsje. – Eva Verraes, directeur van HERW!N

Lokale, duurzame vis

Vijf NorthSeaChefs, één in elke provincie, stelden een menu op samen met één van de deelnemende restaurants. Ze lieten zich daarbij inspireren door hun voorliefde voor lokale en verse vis. In Vlaams-Brabant is dat Thijs Vervloet die met zijn keukenteam van de zaak Colette – De Vijvers het menu samenstelde voor buurtrestaurant Het Beverbeekhuis in Diest.

 

 Ik werk heel graag samen met mensen die een passie hebben voor lekker eten en koken. Het is dan ook met veel plezier dat ik meewerk aan dit initiatief. De mensen die hier in de keuken werken, die kunnen vaak meer dan ze zelf beseffen. Uiteraard voegen wij er graag ook een duurzame toets aan toe door gebruik te maken van seizoensvis, recht uit de Noordzee. – Thijs Vervloet, chef van restaurant Colette – De Vijvers

Bestel jouw feestmenu

Buurt op je Bord heeft deelnemers in alle Vlaamse provincies. Op buurtopjebord.be ontdek je waar jij tijdens de eindejaarperiode terecht kan.