Leden

Energiesnoeiers

  • Energiebesparing

Energiesnoeiers stimuleren kwaliteitsvol en energiezuinig wonen in kwetsbare huishoudens. Jaarlijks voeren ze bijna 20.000* scans uit om kwetsbare gezinnen bewust te maken van hun energiegebruik. Ze plaatsen ook isolatie onder hellende daken en op zoldervloeren en zorgen voor kosteloze begeleiding voor de uitvoering ervan.

HERW!N verenigt en ondersteunt de energiesnoeiers als koepel. Kom je in aanmerking voor een Energiescan? Check het hieronder en vraag je scan eenvoudig aan.

Hier vind je onze energiesnoeiers in Vlaanderen

DE ENERGIESCAN

Fluvius, de distributienetbeheerder voor elektriciteit en gas, heeft een aantal sociale openbare dienstverplichtingen. Eén daarvan is het uitvoeren van energiescans. In heel wat gemeenten doen ze hiervoor beroep op de Energiesnoeiers.

De energiescan is eigenlijk een huisbezoek, waarbij de Energiesnoeiers de energetische situatie van de woning en het gedrag van de bewoners in kaart brengen. Deze energiescan is gratis wanneer je behoort tot één van de doelgroepcategorieën. Ontdek hier alle verder info over de basis- en opvolgscans. Ook het Energiesnoeiersbedrijf in jouw regio helpt je graag verder. De HERW!N leden die actief zijn als energiesnoeier vind je terug op het kaartje hierboven.

Isolatie, premies en begeleiding

De Energiesnoeiers voeren niet alleen scans uit, ze steken ook de handen uit de mouwen om jouw woning te isoleren of er voor te zorgen dat jij er de nodige premies bij krijgt. Wil je weten welke premies er mogelijk zijn of wat de geldende voorwaarden zijn? Je ontdekt het hier.

Scan aanvragen

Kom jij in aanmerking voor een energiescan? Aarzel niet en vraag hem aan via Fluvius

VRAAG JE SCAN AAN
20
erkende Energiesnoeiers
104
medewerkers
18.474
energiescans
18.728
spaarpaketten