Leden

Energiesnoeiers

  • Inclusief werken

Energiesnoeiers stimuleren kwaliteitsvol en energiezuinig wonen in kwetsbare huishoudens. Jaarlijks voeren ze bijna 20.000* scans uit om kwetsbare gezinnen bewust te maken van hun energie- en waterverbruik en om hen aan te zetten om meer afval te sorteren en bewuster te consumeren. Ze plaatsen ook isolatie onder hellende daken en op zoldervloeren en zorgen voor kosteloze begeleiding voor de uitvoering ervan.

Energiesnoeiers organiseren jaarlijks de laagdrempelige Switch-campagne waarbij mensen aangemoedigd worden om hun energiefactuur te screenen en eventueel over te stappen op een goedkopere leverancier. Zo helpen Energiesnoeiers mens en milieu vooruit.

HERW!N verenigt en ondersteunt alle 22 energiesnoeiers als koepel.

* De cijfers voor het jaar 2020 werden vanzelfsprekend enorm beïnvloed door de verspreiding van het coronavirus en de hier op volgende periodes van lockdown. Onze Energiesnoeiers hebben maanden moeten staan trappelen vooraleer ze opnieuw de deur uit mochten om de nodige Energiescans, waterscans of het plaatsen van isolatie uit te voeren.

22
erkende Energiesnoeiers
185
medewerkers
9356 *
energiescans
198
waterscans
172
consumptie- en sorteerscans
312
huur- en isolatiepremies
699
bezoekers aan de Switch-campagne
320
kwetsbare klanten geswitcht naar een goedkoper energiecontract