Leden

Energiesnoeiers

  • Inclusief werken

Energiesnoeiers stimuleren kwaliteitsvol en energiezuinig wonen in kwetsbare huishoudens. Jaarlijks voeren ze bijna 20.000* scans uit om kwetsbare gezinnen bewust te maken van hun energie- en waterverbruik en om hen aan te zetten om meer afval te sorteren en bewuster te consumeren. Ze plaatsen ook isolatie onder hellende daken en op zoldervloeren en zorgen voor kosteloze begeleiding voor de uitvoering ervan.

HERW!N verenigt en ondersteunt de energiesnoeiers als koepel.

Hier vind je onze energiesnoeiers in Vlaanderen

DE ENERGIESCAN

Fluvius, de distributienetbeheerder voor elektriciteit en gas, heeft een aantal sociale openbare dienstverplichtingen. Eén daarvan is het uitvoeren van huishoudelijke energiescans. In heel wat gemeenten doen ze hiervoor beroep op de Energiesnoeiers.

De energiescan is eigenlijk een huisbezoek, waarbij de Energiesnoeiers de energetische situatie van de woning en het gedrag van de bewoners in kaart brengen. Deze energiescan is gratis wanneer je behoort tot één van de doelgroepcategorieën. Ontdek hier alle verder info over de basis- en opvolgscans. Ook het Energiesnoeiersbedrijf in jouw regio helpt je graag verder. De HERW!N leden die actief zijn als energiesnoeier vind je terug op het kaartje hierboven.

Isolatie, premies en begeleiding

De Energiesnoeiers voeren niet alleen scans uit, ze steken ook de handen uit de mouwen om jouw woning te isoleren of er voor te zorgen dat jij er de nodige premies bij krijgt. Wil je weten welke premies er mogelijk zijn of wat de geldende voorwaarden zijn? Je ontdekt het hier.

* De cijfers voor het jaar 2020 werden vanzelfsprekend enorm beïnvloed door de verspreiding van het coronavirus en de hier op volgende periodes van lockdown. Onze Energiesnoeiers hebben maanden moeten staan trappelen vooraleer ze opnieuw de deur uit mochten om de nodige Energiescans, waterscans of het plaatsen van isolatie uit te voeren.

22
erkende Energiesnoeiers
185
medewerkers
9356 *
energiescans
198
waterscans
172
consumptie- en sorteerscans
312
huur- en isolatiepremies
699
bezoekers aan de Switch-campagne
320
kwetsbare klanten geswitcht naar een goedkoper energiecontract