H! Agenda

Strategische winkelinrichting met Aber – Leuven

Gepost op 17 januari 2024

Tijdens de opleiding duiden we aandachtspunten bij de opbouw van je winkel: welke loop- en kijklijnen moet je respecteren? Waar en hoe voorzie je best focuspunten op specifieke producten? We leggen de nadruk op potentiële quickwins om klanten vast te houden en te begeleiden in hun aankoop.

Als voorbereiding op deze opleiding doen we twee beknopte retail scans van bestaande Kringwinkels. We vertrekken tijdens de opleiding dus vanuit illustratieve voorbeelden uit Kringwinkels. Afhankelijk van de retail scan leggen we extra nadruk op: kleurgebruik, differentiatie in verschillende hoogtes, de opbouw van displays, lichtgebruik, …

Eenmaal de aandachtspunten in de basisstructuur van een winkel geduid, kijken we in detail naar een potentiële quick win: Visual merchandising. We geven tips om aantrekkelijke en aansprekende productpresentaties te maken.

Aber

De begeleiding is in handen van Aber. Zij bedenken en ontwerpen impactvolle, duurzame commerciële interieurs. Klanten- en bezoekerservaring staat centraal. Ze vertalen commerciële verhalen naar een beleving en begeleiden je tijdens het uitwerken en uitrollen van een succesvolle strategie voor je winkel, kantoor, showroom, of museale ruimte.
Aber is het retailbureau van Valerie Bervoet. Valerie heeft meer dan 15 jaar ervaring met het begeleiden van grote en kleine retailers. Aber begeleidt momenteel een viertal Kringwinkels. Naast Aber bouwt Valerie Bervoet ook aan een inclusieve wereld via het sociaal designlabel volmaakt.

Programma

De opleiding wordt gegeven door twee retail experten. Beide profielen werken vanuit hun eigen expertise en zorgen voor dynamische afwisseling.
De doelstelling en resultaten: we streven ernaar om de deelnemers een frisse kijk te geven op hun eigen winkel. Potentiële quickwins en de diepere inzichten in de psychologie van de klant moeten resulteren in een verhoogde omzet.

Voor wie

Enkel voor Kringwinkelmedewerkers.

Praktisch

De opleiding gaat door op een nader te bepalen locatie in Leuven van 9u30 tot 16u30 en kost €250 excl. per deelnemer.

Voorwaarden

 

  • Annuleren van jouw inschrijving voor een live event kan uitsluitend schriftelijk (per e-mail, via heidi@herwin.be).
  • Annuleren kan kosteloos tot 5 werkdagen voor het evenement plaats vindt.
  • Annuleren kan kosteloos in geval van ernstige ziekte of ongeval van de deelnemer:. In dit geval meldt je ons dit zo snel mogelijk via mail. En dit vóór de start van het event. Je bezorgt ons ook de nodige attesten. Het volledige inschrijvingsbedrag wordt, als dit reeds was vereffend, teruggestort. Let wel: ziekte of ongeval waardoor je slechts een deel van de sessies afwezig bent, geeft geen aanleiding tot kosteloos annuleren.
  • Bij afwezigheid zonder verwittiging, wordt een no-showfee van 40,- euro (excl. btw) aangerekend voor catering- en andere kosten. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. Gelieve ook deze wijziging door te geven.
  • Om privacy-redenen geven we mee dat op onze events mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in vorm van foto en/of film – dat nadien via HERW!N-mediakanalen kan worden gebruikt.