H! Agenda

Non-take-up van sociale voorzieningen: sociaal energietarief

Gepost op 12 september 2022

De prijzen voor energie zijn op hol geslagen. De overheid voorziet een sociaal energietarief, maar onderzoek wijst uit dat veel huishoudens die recht hebben op het sociaal energietarief het niet op de juiste manier aanvragen.

In deze sessie schetsen professor Wim Van Lancker en Heidi Degerickx van Netwerk Tegen Armoede de problematiek. Samen met hen zoeken we naar oplossingen voor onze werknemers. Hoe zorgen we ervoor dat zij die er recht op hebben het sociaal energietarief ook effectief krijgen?

Programma

14:00u – 14:05u Welkom
14:05u – 14:25u Wim Van Lancker
14:25u – 14:45u Heidi Degerickx
14:45u – 14:55u Best practices 1e luik
14:55u – 15:05u Best practices 2e luik
15:05u – 15:35u Discussie

Voor wie?

Enkel voor HERW!N leden – Sociale diensten en HR

Praktisch

Deze sessie vindt online plaats en is gratis voor HERW!N leden. Je ontvangt ten laatste één dag voor de sessie plaats vindt de link om deel te nemen. De sessie begint om 14u, het einde is voorzien om 16u.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op onze events mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in vorm van foto en/of film – dat nadien via HERW!N-mediakanalen kan worden gebruikt.

  • Annuleren van jouw inschrijving voor een live event kan uitsluitend schriftelijk (per e-mail, via heidi@herwin.be).
  • Annulatie kan kosteloos tot 5 werkdagen voor het evenement plaatsvindt.
  • Annulatie kan kosteloos in geval van ernstige ziekte of ongeval van de deelnemer: je meldt ons dit zo snel mogelijk schriftelijk en vóór de start van het event via e-mail en bezorgt ons de nodige attesten. Het volledige inschrijvingsbedrag wordt, als dit reeds was vereffend, teruggestort. Let wel: ziekte of ongeval waardoor u slechts een deel van de sessies afwezig bent, geeft geen aanleiding tot kosteloze annulatie.
  • Bij afwezigheid zonder verwittiging, wordt een no-showfee van 40,- euro (excl. btw) aangerekend voor catering- en andere kosten. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. Gelieve ook deze wijziging door te geven.