H! Agenda

VOLZET Hoe herken je de waardevolle goederen in het selectieproces? 2e editie

Gepost op 21 maart 2022

Spot de parels in de sorteerlijn van je Kringwinkel. Dat is de centrale opdracht tijdens deze tweedaagse training. Maar hoe doe je dat? Daarop krijg je van kunsthistoricus en veilingmeester Marcel Brouwer, die maar liefst tien jaar voor het wereldbefaamde veilinghuis Christie’s werkte. Sinds 2010 verricht hij zelfstandig taxaties en geeft hij cursussen die specifiek gericht zijn op kringloopbedrijven.

Programma:

Tijdens de tweedaagse opleiding maak je kennis met verschillende objectgroepen, opgedeeld in vier modules.

Module 1: Kunsthistorische stijlen, meubels, antiek, lampen en design
Module 2: Glas in alle vormen en maten
Module 3: Aardewerk en collector items
Module 4: Edelmetalen, goud & zilver, schilderijen en andere fijne kunst

Voor wie?

Deze opleiding is gericht naar De Kringwinkels en meer bepaald naar verantwoordelijken voor het sorteren of de sorteerlijnen.

Praktisch

Deze tweedaagse opleiding gaat door op donderdag 21 april en donderdag 5 mei in Gent,, telkens van 9u – 16u30u en kost €150 per deelnemer.

Sta je al te trappelen? In dit blogbericht van De Kringwinkel geeft Marcel 10 geboden om te retroshoppen als een pro. Een ideaal voorproevertje.

Voorwaarden

 

  • Annuleren van jouw inschrijving voor een live event kan uitsluitend schriftelijk (per e-mail, via heidi@herwin.be).
  • Annuleren kan kosteloos tot 5 werkdagen voor het evenement plaats vindt.
  • Annuleren kan kosteloos in geval van ernstige ziekte of ongeval van de deelnemer:. In dit geval meldt je ons dit zo snel mogelijk via mail. En dit vóór de start van het event. Je bezorgt ons ook de nodige attesten. Het volledige inschrijvingsbedrag wordt, als dit reeds was vereffend, teruggestort. Let wel: ziekte of ongeval waardoor je slechts een deel van de sessies afwezig bent, geeft geen aanleiding tot kosteloos annuleren.
  • Bij afwezigheid zonder verwittiging, wordt een no-showfee van 40,- euro (excl. btw) aangerekend voor catering- en andere kosten. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. Gelieve ook deze wijziging door te geven.
  • Om privacy-redenen geven we mee dat op onze events mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in vorm van foto en/of film – dat nadien via HERW!N-mediakanalen kan worden gebruikt.