H! Agenda

Dag van de Energiesnoeier

Gepost op 29 augustus 2023

Elke dag opnieuw bellen tientallen Energiesnoeiers aan bij mensen om hen te helpen bij het in bedwang houden van hun energieverbruik en energiefactuur. Op 19 oktober kunnen zij de batterijen volledig komen opladen tijdens de Dag van de Energiesnoeier.

Wat mogen jullie verwachten?

Het wordt een dag waarop we de Energiesnoeiers centraal stellen en erkenning geven voor hun job. Er zullen verschillende workshops waarvoor we samenwerken met Fluvius en andere partners met de nodige expertise. Alles te weten komen over de digitale meter of de nieuwe watermeter? Tools aangereikt krijgen om beter om te gaan met culturele verschillen of weerstand bij klanten? Nieuwsgierig naar nieuwe energiebesparende maatregelen en buitenlandse voorbeelden? Het komt allemaal aan bod tijdens deze workshops.

Programma

10u00 – 10u30: Geniet van een koffietje en kies je workshops
10u30 – 11u00: We zetten de Energiesnoeiers in de bloemetjes
11u00 – 12u30: Workshops
12u30 – 13u20: Energie opdoen met een stevige lunch
13u20 – 13u30: Start van de namiddagsessies
13u30 – 15u00: Workshops
15u00 – 15u30: Afsluiten met een drankje

Workshops

Bij het toekomen kan je workshops kiezen uit onderstaand boeiend lijstje.

 • ‘Mijn Fluvius’ en de digitale meters
  Lars Segers van Fluvius vertelt in deze workshop hoe je met de digitale meter en Mijn Fluvius kan werken en hoe je dit aan klanten uitlegt. We horen ook graag hoe jij dit doet en welke vragen je hebt.
  Lars zal het ook hebben over het capaciteitstarief, de nieuwe watermeter en energiedelen.
 • Energiebesparende maatregelen uitgelicht
  In deze workshop gaan Hans Vannuffelen van Kamp C en Leen Smets en Ann Van Der Wilt van SAAMO, vanuit het project Energymeasures, aan de slag rond energiebesparende materialen. Ze nemen samen met jullie het spaarpakket onder de loep, zoomen in op enkele materialen, bekijken hoe ze optimaal gebruikt kunnen worden en welk effect ze hebben op het energieverbruik. Ze staan ook stil bij nieuwe materialen en technieken, met buitenlandse voorbeelden als inspiratie en ervaren Energiesnoeiers brengen hun verhaal.
 • Diversiteit en andere culturen bij klanten
  “Doe je schoenen uit!’, ‘Eet je mee?’, ‘Je komt niet binnen in ons huis!’, ‘Ik wil vooral materiaal uit het spaarpakket…”
  Soms kom je bij klanten die heel andere gewoontes hebben, een andere taal spreken of je niet willen binnenlaten. Liesbeth Theys van I Diverso geeft in deze workshop ideeën en tips om hiermee om te gaan. Dat doet ze via verschillende oefeningen op basis van jullie ervaringen.
 • Energiescan van de toekomst: wijziging doelgroepvoorwaarden & platform
  Hoe zal de energiescan de komende jaren evolueren? Lisa D’haens en Sarah Wildiers van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) lichten de meest recente wijzigingen aan de doelgroepen toe, en verzamelen feedback over het nieuwe aanvraagplatform dat zij momenteel ontwikkelen. Samen met hen denken jullie na over mogelijke optimalisaties aan de energiescan, die meegenomen zullen worden in toekomstige beleidsplannen.
  Focus op maatwerkcoaches en coördinatoren.
 • Boost je energie en verscherp je blik – actieve workshop
  Waarvan word je blij? Waar ben je echt goed in? Waar gaat je hart sneller van kloppen?In deze workshop gaat je hart écht sneller kloppen.Met Iron Man Wouter Galle van HERW!N ga je actief aan de slag in deze workshop. Je voelt je bloed harder stromen, je spieren krijgen een prikkel, je gewrichten worden geactiveerd en je pezen worden gestretcht. Tijdens dit moment sta je helemaal scherp en ga je op zoek naar waarom je doet wat je doet en naar de link tussen jezelf en anderen.

Voor wie is deze dag bedoeld?

Alle Energiesnoeiers, de maatwerkcoaches en hun omkadering zijn welkom.

Praktisch

De dag gaat door op donderdag 19 oktober van 10u tot 15u30 in De Nieuwe Vrede in Antwerpen.

Voorwaarden

 

 • Annuleren van jouw inschrijving voor een live event kan uitsluitend schriftelijk (per e-mail, via heidi@herwin.be).
 • Annuleren kan kosteloos tot 5 werkdagen voor het evenement plaats vindt.
 • Annuleren kan kosteloos in geval van ernstige ziekte of ongeval van de deelnemer:. In dit geval meldt je ons dit zo snel mogelijk via mail. En dit vóór de start van het event. Je bezorgt ons ook de nodige attesten. Het volledige inschrijvingsbedrag wordt, als dit reeds was vereffend, teruggestort. Let wel: ziekte of ongeval waardoor je slechts een deel van de sessies afwezig bent, geeft geen aanleiding tot kosteloos annuleren.
 • Bij afwezigheid zonder verwittiging, wordt een no-showfee van 40,- euro (excl. btw) aangerekend voor catering- en andere kosten. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. Gelieve ook deze wijziging door te geven.
 • Om privacy-redenen geven we mee dat op onze events mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in vorm van foto en/of film – dat nadien via HERW!N-mediakanalen kan worden gebruikt.