Home

Herwinnen van werk

Het is niet omdat je het even wat moeilijker hebt in je leven of omdat je even niet meer meekan met de hoge productieverwachtingen, dat je geen recht meer hebt op een job. Een job geeft structuur en trots in je leven en daarom is het zo belangrijk dat we blijven investeren in de sociale economie. De begeleiding die we voorzien op de werkvloer, de expertise om een context aan te passen waar iedereen zich goed voelt, dat is waar sociale ondernemingen het verschil maken.

Waarom?

Omdat werk zin geeft

De arbeidsmarkt staat in brand. Er zijn te veel vacatures voor te weinig mensen of te weinig ‘geschikte’ mensen. Ondanks de dalende werkloosheid is er een grote groep die niet aan de slag kan. Deze doelgroep kan wel aan de slag in een sociaal economie bedrijf.

SOS Arbeidsmarkt!

  • Er zijn 500.000 Vlamingen die wel willen en kunnen werken, maar nu niet geactiveerd worden.
  • Er is te weinig technisch geschoold personeel
  • Wie niet voldoet aan de hoge productiviteitsverwachtingen vindt geen plaats op de arbeidsmarkt

Hoe?

Inclusieve tewerkstelling

Het inschakelen van doelgroepmedewerkers is de kerntaak van sociale ondernemers. De economische activiteiten en de werkvoer worden aangepast aan de noden van de medewerker. Concreet kan het gaan over mensen met een arbeidshandicap, mensen met een medische, mentale, psychische of psychosociale problematiek of langdurig werklozen. Dit zijn de verschillende sociale tewerkstellingsmaatregelen.

  • Tijdelijke werkervaring en arbeidszorg
  • Collectief maatwerk
  • Individueel maatwerk (LDe+VOP)

 

Wat?

Begeleid werk is key

Om onze USP van begeleid werk duidelijk te definiëren vertalen we deze naar een WHY-er. Een waaier dus met vier onlosmakelijk verbonden dimensies waarin de identiteit, voorwaarden en betekenis van begeleid werk vervat zitten. Je kan deze hier downloaden.

100.000 handen klaar om te helpen

HERW!N vraagt 100.000 jobs in de sociale circulaire economie. Dit is een verdubbeling van de bestaande 50.000 arbeidsplaatsen. Voor elke bestaande moet er minstens een extra plaats bijkomen. Daarom hebben wij de campagne 100.000 handen staan klaar om te helpen!