H! Agenda

Online infosessie: opleidingstrajecten met het CVO & De Kringwinkel

Gepost op 5 april 2022

Sinds 2021 loopt een nauwe samenwerking tussen Kringwinkel Hageland en het centrum voor volwassenonderwijs (CVO) HIK/LBC van de regio. Met succes! Daarom is het de bedoeling dit project uit te breiden in Vlaanderen.

Tijdens deze infosessie stellen we het project voor aan alle HERW!N leden, in het bijzonder De Kringwinkels. We voorzien  na de voorstelling een Q&A waar je met al je vragen terecht kan. Alle geïnteresseerden worden op weg geholpen worden in het eerste contact met de lokale CVO centra.

Wat hield het project in?

In De Kringwinkel Hageland werden trajecten op maat van de verschillende functies ontwikkeld. Denk daarbij aan een elektro hersteller, winkelmedewerker of magazijnier. Bestaande modules van het CVO werden daarvoor aangepast voor de sociale werkplaats, met een focus op het ‘on the job’ leren, het starten vanuit de bestaande competenties en het flexibel inrichten van de trajecten. Waar nodig werd ook een voortraject van het specifieke Nederlands voorzien. De lessen vormen officiële modules, erkend door het Vlaamse onderwijs. Wanneer de medewerker de nodige modules volgt, leiden deze tot een erkend diploma. De medewerker kan zo tijdens, of desnoods na tewerkstelling de ontbrekende modules volgen.

Praktisch

Deze infosessesie wordt georganiseerd door Repair zkt Hub en zal online plaatsvinden.
Na inschrijving ontvang je ten laatste één dag van tevoren de nodige gegevens om deel te nemen aan de sessie.

De sessie gaat door op 11 mei van 10-12u