H! Agenda

Meet-up Antwerpen

Gepost op 25 augustus 2022

Een meet-up brengt mensen bij elkaar om te doen wat ze belangrijk vinden.
Sociaal en circulair ondernemen is wat onze sector bindt.
Kantelen naar een sociaal rechtvaardige samenleving is wat we moeten doen.

Daarom deze eenvoudige formule 👇

  • 2 HERW!N- leden per provincie zetten hun deuren open voor de meet-up
  • 1 keynote van HERW!N directeur Eva Verraes
  • 1 ondernemersstafel die de gastbedrijven zelf invullen
  • 1 Meet-up @ the bar

Voor wie?

  • Directies en stafleden van HERW!N- leden
  • Bestuurders & stakeholders

In Antwerpen worden we warm onthaald door Sense en Kringwinkel Antwerpen.

Programma

18u30 – 19u I Welkom

19u – 19u30 I HERW!N doet kantelen – keynote Eva Verraes, directeur HERW!N

Over de beweging die nog niet weet dat ze bestaat. Eva gaat dieper in op 5 elementen die nodig zijn om het kantelpunt te bereiken. Over de rol van begeleid werk, de meerwaarde van 100.000 handen en succesvolle circulaire businessmodellen. Want de kanteling naar een sociale circulaire samenleving is immers geen ponykamp. De klimaattransitie en sociale ongelijkheid is hierbij nooit ver weg.

19u30 – 20u I Samen kantelen aan de ondernemerstafel

De impact van ondernemers is bijzonder groot. Ze zijn de drijvende kracht achter maatschappelijke veranderingen, evoluties en vooruitgang op vlak van wonen, werken, leven, vrije tijd, mobiliteit en energiegebruik. Maar wat heb jij nodig als ondernemer om mee te kantelen? Meer handen? Minder administratie? Meer middelen? Sterke partners? Meer knowhow? Efficiënte marketing en communicatie? Leg het op tafel tijdens de ondernemerstafel en accelereer.

THEMA’s:

1.
Iedereen in de hub

Hoe kunnen we een sterk netwerk voor circulair ondernemen uitbouwen? Hoe stimuleren we energetische partnerschappen tussen kennisinstellingen, bedrijven, buurtorganisaties en makers? Hoe worden sociale circualire hubs expertise- en belevingscentra van circulariteit in Vlaanderen? Wat en wie is er nodig om met de hubs maatschappelijke meerwaarde te creëren? Welke structuren, statuten of samenwerkingsmodellen heb je hiervoor nodig?   

2. Iedereen regulier 

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen die recht hebben op maatwerk effectief aan de slag kunnen in de sociale economie?  Hoe zorgen we ervoor dat de sociale economie een aantrekkelijke werkgever blijft? Hoe benadrukken we de rol van begeleid werk in de arbeidsmarkt?  Hoe kunnen we samenwerken met reguliere bedrijven om iedereen een job op maat te geven? Hoe geven we samen vorm aan de werknemers van de toekomst? Welke skills zijn er nodig? Hoe gaan we om met digitalisering? 

20u – 21u I Meet-up @ the bar 🥂

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op onze events mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in vorm van foto en/of film – dat nadien via HERW!N-mediakanalen kan worden gebruikt.

  • Annuleren van jouw inschrijving voor een live event kan uitsluitend schriftelijk (per e-mail, via heidi@herwin.be).
  • Annulatie kan kosteloos tot 5 werkdagen voor het evenement plaatsvindt.
  • Annulatie kan kosteloos in geval van ernstige ziekte of ongeval van de deelnemer: je meldt ons dit zo snel mogelijk schriftelijk en vóór de start van het event via e-mail en bezorgt ons de nodige attesten. Het volledige inschrijvingsbedrag wordt, als dit reeds was vereffend, teruggestort. Let wel: ziekte of ongeval waardoor u slechts een deel van de sessies afwezig bent, geeft geen aanleiding tot kosteloze annulatie.
  • Bij afwezigheid zonder verwittiging, wordt een no-showfee van 40,- euro (excl. btw) aangerekend voor catering- en andere kosten. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. Gelieve ook deze wijziging door te geven.