H! Agenda

Lerend netwerk “hoe kunnen we drempels rond instroom counteren?”

Gepost op 14 februari 2022

VOLZET Een vlotte en efficiënte instroom van nieuwe medewerkers is cruciaal! Ook voor maatwerkbedrijven. Toch blijven vacatures open staan en blijven werkposten leeg. We ervaren al te vaak drempels. In deze bijeenkomst zoeken we samen hoe we deze obstakels kunnen overbruggen. Willen we zoeken naar bestaande goede praktijken.
Uit dit alles distilleren we een aantal knelpunten en formuleren we aanbevelingen voor het beleid. Om zo tot oplossingen te komen.

Programma

Met deze taskforce help je mee om:

 1. De vertragingsmechanismen in kaart te brengen
 2. Knelpunten en obstakels te identificeren
 3. Aanbevelingen naar de VDAB en het beleid te formuleren
 4. Samen te zoeken naar innovatieve oplossingen

Voor wie?

Deze sessie is gericht op HR verantwoordelijken, medewerkers personeelsdienst, verantwoordelijken voor selectie en rekrutering,…

Praktisch

De sessie gaat door op 10 maart van 13u30 tot 16u. De locatie is nog nader te bepalen aan de hand van het aantal deelnemers.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in vorm van foto en/of film – dat nadien via HERW!N-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annuleren van jouw inschrijving voor een live event kan uitsluitend schriftelijk tot 72 uur voor het evenement (per e-mail, via heidi@herwin.be). Bij afwezigheid zonder verwittiging, wordt een no-showfee van 40,- euro (excl. btw) aangerekend voor catering- en andere kosten. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. Gelieve ook deze wijziging door te geven.

Andere agenda items

26 januari 2023, om 12:30

Algemene vergadering HERW!N

Algemene vergadering met Minister Jo Brouns en professor Wim Van Lancker
07 februari 2023, om 09:00

Bio-boerderijen en pluktuinen: intervisie

Welke activiteiten lopen goed? Waar loopt het fout? En wat zijn dé opportuniteiten voor bio-boerderijen en pluktuinen? We bespreken het samen op dit intervisiemoment.
13 februari 2023, om 10:00

LDE & MWA: kiezen voor een toekomst in individueel of collectief maatwerk

HERW!N begeleidt jou als LDE of MWA-onderneming in de keuze voor individueel of collectief maatwerk.
14 februari 2023, om 12:30

Op de koffie bij HERW!N

Ben je nieuw in de sector? Dan nodigt het HERW!N-team je graag uit op de koffie. Wat mag je verwachten? Een stevige onderdompeling in alles wat sociaal en circulair ondernemen aangaat!
12 januari 2023, om 10:00

VLAIO sessie – Green investeringssteun

Stap je over van fossiele brandstoffen naar elektriciteit of groene energie in je bedrijfsproces? Ontdek dan in deze VLAIO sessie welke steun je daarbij kan krijgen.
 • Repareren
12 december 2022, om 13:00

Elektrodag Kringwinkel

Wil je als Kringwinkel een herstelatelier opstarten? Of heb je er al één en wil je het optimaliseren? Kom met al je vragen naar de elektrodag! In samenwerking met Recupel.
08 december 2022, om 13:00

Eerste hulp bij innovatie: VLAIO to the rescue #webinar

Sociale ondernemers en innovatie, in de ideale wereld een tandem die vlotjes rijdt. In de praktijk is innovatie een intensief traject van onderzoeken, uitproberen, experimenteren en gradueel implementeren. Gelukkig sta je er niet alleen voor.
02 december 2022, om 09:30

IFIC – themadag – VOLZET

VOLZET - De inschrijvingen zijn afgesloten. IFIC is een proces van lange adem. Het is daarom niet altijd top of mind. Met deze themadag informeren we je over wat er al gebeurd is en bereiden we je voor op de te nemen stappen.
01 december 2022, om 18:30

Meet-up West-Vlaanderen

HERW!N komt naar je toe! We brengen sociale ondernemers en bestuurders in de sector samen en beloven een inspirerende avond vol sociale en circulaire ideeën.
01 december 2022, om 09:30

Strategiemoment Energiesnoeiers

Wat is de positie van de energiesnoeiers? Waar gaan we de komende tijden voor en welke ondersteuning is hierbij nodig? Werk het mee uit tijdens het strategiemoment.
29 november 2022, om 09:30

Realtime Hub

Hét event over het herstel van huishoudelijke elektronische toestellen, met alle partners uit Repair zkt Hub en vertegenwoordigers van de Vlaamse en Federale overheid.
28 november 2022, om 12:00

Lovebrand Kringwinkel – dé workshop

Op 28 november bouwen we onder begeleiding van Bonka Circus verder aan de pilaren van het lovebrand. Kom je mee brainstormen, collega's ontmoeten en ervaringen uitwisselen over winkel en/of communicatie?
24 november 2022, om 09:00

Strategiemoment Fiets!

Fietspunten uitbaten, onderhouden en herstellen van fietsen, fietskoerierdiensten organiseren, ... Onze fietsleden werken rond een waaier aan activiteiten waar steevast sociale tewerkstelling, circulair werken en duurzame fietsmobiliteit centraal staan. Werk jij samen met ons de strategie voor deze toekomstgerichte activiteit uit?
24 november 2022, om 18:30

Meet-up Antwerpen

HERW!N komt naar je toe! We brengen sociale ondernemers en bestuurders in de sector samen en beloven een inspirerende avond vol sociale en circulaire ideeën.
15 november 2022, om 18:30

Meet-up Vlaams-Brabant

HERW!N komt naar je toe! We brengen sociale ondernemers en bestuurders in de sector samen en beloven een inspirerende avond vol sociale en circulaire ideeën.
10 november 2022, om 10:00

Webinar Kwaliteitslabel 2.0

Save the date! Online webinar met Linde over de Qforprocess-norm en EFQM-norm. Enkel voor HERW!N leden.
14 november 2022, om 14:00

Anderhalf jaar AMA WSE: de evaluatie

Anderhalf jaar na de hervorming van arbeidszorg in de sociale economie is het tijd voor een evaluatie.
22 november 2022, om 17:30

Meet-up Limburg

HERW!N komt naar je toe! We brengen sociale ondernemers en bestuurders in de sector samen en beloven een inspirerende avond vol sociale en circulaire ideeën.
22 november 2022, om 09:00

DWSE – infosessie individueel maatwerk

Het Departement Werk en Sociale Economie organiseert op dinsdag 22 november verschillende infosessies over de nieuwe maatregel individueel maatwerk (IMW) en de overgangsmaatregelen.
08 november 2022, om 18:30

Meet-up Oost-Vlaanderen

DE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN - Je blijft uiteraard welkom op onze andere Meet-ups!
08 november 2022, om 13:30

Toeleiding doelgroepmedewerkers door VDAB – webinar

Hoe verloopt de toeleiding van doelgroepmedewerkers via de VDAB? Wat kan je als bedrijf ondernemen om die toeleiding vlotter te laten lopen?
 • Talenten ontdekken
 • Inclusief werken
27 september 2022, om 13:30

Lerend netwerk “hoe kunnen we drempels rond instroom counteren?” SESSIE 2

Een vlotte en efficiënte instroom van nieuwe medewerkers is cruciaal! Ook voor maatwerkbedrijven. Toch blijven vacatures open staan en blijven werkposten leeg. We ervaren al te vaak drempels. In deze bijeenkomst zoeken we samen hoe we deze obstakels kunnen overbruggen. Willen we zoeken naar bestaande goede praktijken. Tijdens editie één distilleerden we een aantal knelpunten, drempels waar we dagelijks mee botsen. In deze vervolg sessie willen we het gesprek aangaan met onze stakeholders. We gaan samen op zoek naar methodes die wel matchen en die zo vertragingsmechanismen counteren. We delen, ervaren en inspireren!
van 19 september 2022 tot 26 september 2022

Hoe herken je de waardevolle goederen in het selectieproces? 3e editie

Wegens groot succes komt er een derde editie van deze opleiding! 75.000 ton! Dat is de enorme omvang van de jaarlijkse stroom goederen die in Kringwinkels passeert. Hoe je daar de waardevolle objecten uit haalt? Dat leer je in deze tweedaagse training.
21 september 2022, om 10:00

Online infosessie: Cybersecurity

Cybersecurity is voor ondernemingen vandaag net zo onmisbaar geworden als veiligheidsgordels in een auto. Vanaf nu biedt VLAIO het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren hierrond ook ondersteuning aan maatwerkbedrijven.
15 september 2022, om 14:30

Toeleiding doelgroepmedewerkers door VDAB – webinar

Hoe verloopt de toeleiding van doelgroepmedewerkers via de VDAB? Wat kan je als bedrijf ondernemen om die toeleiding vlotter te laten lopen?
 • Inclusief werken
 • Businessmodellen met impact
06 juli 2022, om 10:00

Webinar 1000 klimaatjobs

Online infosessie van DWSE over de 1000 klimaatjobs voor de leden van HERW!N en Groep Maatwerk.
 • Inclusief werken
07 juli 2022, om 11:00

Webinar: van LDE naar maatwerkbedrijf of regulier bedrijf

Omschakeling van LDE naar collectief of individueel maatwerk
22 september 2022, om 09:00

De Kringwinkel Strategiedag 2022

Naar maximaal lokaal hergebruik! Zo luidt onze gemeenschappelijke sectormissie. We geven een overzicht van de vooruitgang in 2022 en plannen samen het actieplan en budget voor 2023.
van 09 juni 2022 tot 10 juni 2022

H! Congres – UITVERKOCHT

UITVERKOCHT! Kom naar het HERW!N-congres en blijf bij de les. Proef van de donuteconomie, klimaat en sociale rechtvaardigheid in een allegorie. Want een goed leven voor iedereen, kan alleen met een ander systeem.
13 juni 2022, om 09:00

FLAVOUR | Social Food Waste Event | 13 June 2022

Since 2018, the Flavour project has been reducing food waste while creating jobs in the social economy in the UK, Belgium and France. Join us to discuss how we can create stronger financial business models and establish better social and circular policies in the future.
11 mei 2022, om 10:00

Online infosessie: Cybersecurity

Cybersecurity is voor ondernemingen vandaag net zo onmisbaar geworden als veiligheidsgordels in een auto. Vanaf nu biedt VLAIO het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren hierrond ook ondersteuning aan maatwerkbedrijven.
20 april 2022, om 14:00

Infosessie: het eerste uitvoeringsbesluit Individueel Maatwerk

Op 1 april keurde de Vlaamse regering het eerste uitvoeringsbesluit met betrekking tot Individueel Maatwerk voorlopig goed. Het ontwerpbesluit geeft een duidelijker zicht op hoe Individueel Maatwerk in zijn werk zal gaan. Wat zijn de gevolgen voor maatwerkbedrijven, maatwerkafdelingen en LDE-ondernemingen?
11 mei 2022, om 10:00

Online infosessie: opleidingstrajecten met het CVO & De Kringwinkel

De Kringwinkel Hageland en het CVO (centrum voor volwassenonderwijs) HIK/LBC werken sinds 2021 nauw en succesvol samen. Hoog tijd om dat project in heel Vlaanderen uit te rollen!
18 oktober 2022, om 12:00

Op de koffie bij HERW!N

Nieuw in de sector? Dan dompelen we je graag onder in een sociaal circulair bad over het herwinnen van werk, materialen en ontmoetingen. Én je krijgt er een ontmoeting met het HERW!N-team bovenop. What's not to like?
19 oktober 2022, om 14:00

Non-take-up van sociale voorzieningen: sociaal energietarief

De prijzen voor energie zijn op hol geslagen. De overheid voorziet een sociaal energietarief, maar veel huishoudens die er recht op hebben, vragen het niet correct aan. Samen met professor Wim Van Lancker en Heidi Degerickx (Netwerk Tegen Armoede) bespreken we de problematiek en zoeken we naar oplossingen om onze werknemers hun rechten te laten claimen.
van 21 april 2022 tot 05 mei 2022

VOLZET Hoe herken je de waardevolle goederen in het selectieproces? 2e editie

Wegens groot succes komt er een tweede editie van deze opleiding! 75.000 ton. Dat is de enorme omvang van de jaarlijkse stroom goederen die in De Kringwinkels passeert. Hoe je daar de waardevolle objecten uit haalt? Dat leer je in deze tweedaagse training.
 • Inclusief werken
03 februari 2022, om 09:30

Infosessie: ontdek de nieuwe Simulatietool Individueel Maatwerk

Met de invoering van Individueel Maatwerk kom je als LDE of MWA organisatie voor een belangrijke keuze te staan. Maak je de omslag naar Collectief Maatwerk of ga je verder onder Individueel Maatwerk? De Simulatietool Individueel Maatwerk helpt je op weg bij je keuze.
22 december 2021, om 09:30

Webinar RSZ harmonisering BW/SW

Geen RSZ-onderscheid meer tussen sociale en beschutte werkplaatsen.
12 mei 2022, om 09:00

Op Safari bij Het Goed

De leukste uitstap van het jaar. We gaan op verkenning bij onze Noorderburen en op ontdekking bij de eigentijdse winkels en geefpunten van Het Goed in Gorinchem.
10 januari 2022, om 13:30

H! Algemene vergadering

Erbij horen, dat verdient iedereen. HERW!Nners geven mensen die het wat moeilijker hebben een job. Ze zorgen ervoor dat mensen in armoede toch een lekkere maaltijd of een leuk kerstcadeau kunnen betalen. Ze herwinnen ontmoetingen. En laat dat nu net de rode draad zijn op de Algemene vergadering van HERW!N, het sausje dat mensen met elkaar verbindt. Op smaak gebracht door twee meesterchefs: Minister Crevits en Jill Coene.
23 december 2021, om 09:30

Webinar Individueel maatwerk – update

Het ontwerpdecreet Individueel Maatwerk (IMW) werd goedgekeurd en weldra zal er ook meer duidelijkheid komen over de loon- en begeleidingspremie en de overgangsmaatregelen die voorzien worden. Op 23/12 organiseren we daarom, enkel voor onze leden, een zoomsessie met de stand van zaken over individueel maatwerk.
19 januari 2022, om 10:00

Infosessie paritair comité 327.01

Loop jij soms verloren in het doolhof van CAO's, VIA-middelen of loon- en arbeidsvoorwaarden? Met deze infosessie loodst HERW!N je door het labyrint van paritair comité 327.01. Alle zaken die je hier als werkgever over moet weten, komen aan bod.
09 februari 2022, om 10:00

Repair zkt hub: bezoek aan Envie Nord

Á la recherche d'inspiration! We trekken de grens over en brengen een bezoek aan het herstelatelier van Envie Nord.
15 februari 2022, om 10:00

Creatieve brainstorm: hoe blijft De Kringwinkel gevers aantrekken?

Een innovatieve manier om de geefpunten aantrekkelijker én gemakkelijker te maken. Die uitdaging gaan enkele studenten van de EHB met plezier aan. Daarbij kunnen ze ons gezamenlijke creatieve brein natuurlijk goed gebruiken. Denk je mee?
15 februari 2022, om 10:30

Infosessie: armoede op de werkvloer

Het Netwerk tegen Armoede reikt in deze sessie een set van instrumenten aan waarmee jij als werkgever het HR-beleid nog meer armoedebewust kunt maken.
08 maart 2022, om 12:00

Op de koffie bij HERW!N

Ben je nieuw in de sector? Dan nodigt het HERW!N-team je graag uit op de koffie!
10 maart 2022, om 13:30

Lerend netwerk “hoe kunnen we drempels rond instroom counteren?”

Een vlotte en efficiënte instroom van nieuwe medewerkers is cruciaal! Ook voor maatwerkbedrijven. Toch blijven vacatures open staan en blijven werkposten leeg. We ervaren al te vaak drempels. In deze bijeenkomst zoeken we samen hoe we deze obstakels kunnen overbruggen. Willen we zoeken naar bestaande goede praktijken. Uit dit alles distilleren we een aantal knelpunten en formuleren we aanbevelingen voor het beleid. Om zo tot oplossingen te komen.
16 maart 2022, om 14:00

Infosessie: RSZ harmonisatie en de impact op maatwerkbedrijven

Alle voormalige sociale werkplaatsen verhuizen naar de RSZ-categorie van de maatwerkbedrijven. Welke gevolgen heeft dit voor jouw organisatie?
09 december 2021, om 14:00

Jason Hickel – “Minder is meer”

Dat het H! congres moet worden uitgesteld naar voorjaar 2022 was even vloeken. Maar we blijven niet bij de pakken zitten! Op 9 december kan je om 14u genieten van een live webinar van niemand minder dan Jason Hickel. Als dat geen troostprijs is.
van 14 maart 2022 tot 21 maart 2022

Hoe herken je de waardevolle goederen in het selectieproces?

75.000 ton. Dat is de enorme omvang van de jaarlijkse stroom goederen die in De Kringwinkels passeert. Hoe je daar de waardevolle objecten uit haalt? Dat leer je in deze tweedaagse training. VOLZET - je kan nog inschrijven voor de wachtlijst.
31 maart 2022, om 09:30

H! Brigade

Eindelijk is het weer tijd voor een H! Brigade in levenden lijve. Hét netwerk- en inspiratiemoment voor communicatieprofessionals in de sociaal circulaire sector. Het lange wachten wordt beloond met een wervelende workshop waarin Bavo Van Landeghem je tips en technieken aanleert om overtuigende teksten te schrijven.
28 april 2022, om 09:00

Realtime HUB

Blijft je wekker biepen? Krijgt je waterkoker het niet meer warm? Kapotte elektronische toestellen hoef je niet weg te gooien, je kan ze laten repareren. Op realtime hub bijvoorbeeld! Het event over repareren en herstellen van kleine elektronische toestellen.

Keynote met Eva Verraes op aanvraag

Wat als ondernemers de wereld kunnen verbeteren?

Groeilabz

Hét intens, interactief en innovatief opleidingsformat voor managers binnen sociale ondernemingen. Met een waaier aan bootcamps waarin je in een korte tijd je vaardigheden, kennis en je organisatie naar een hoger niveau tilt.

VIVO

VIVO organiseert op vraag van het Vormingsfonds hét sectorale vormingsaanbod voor omkaderingspersoneel en doelgroepmedewerkers in de sociale economie.