H! Agenda

H! Algemene vergadering

Gepost op 23 december 2021

HERW!N brengt mensen samen. Als het even niet zo goed met je gaat, je minder kansen krijgt of niet weet waar te beginnen. Erbij horen, dat verdient iedereen. Jullie geven mensen die het wat moeilijker hebben een job. Jullie zorgen ervoor dat mensen in armoede toch een lekkere maaltijd of een leuk kerstcadeau kunnen betalen. Jullie herwinnen ontmoetingen.

En laat dat nu net de rode draad zijn op de Algemene vergadering van HERW!N! Het sausje dat mensen met elkaar verbindt! Op smaak gebracht door twee meesterchefs: Minister Crevits en Jill Coene.

Wie komt er langs?

“Er liggen veel kansen in het benutten van de knowhow van de sociale economie op vlak van begeleiding binnen de reguliere bedrijven”

Minister Hilde Crevits twee jaar geleden op onze AV in Brussel. Met veel goede voornemens en een heldere blik op sociale economie. Ondertussen werden 1000 extra jobs en een ontwerpdecreet Individueel Maatwerk (IMW) goedgekeurd. Hoog tijd dat de Minister nog eens op de koffie komt!

“Hét probleem in België is werkintensiteit. Er zijn te veel gezinnen waar niemand werkt – wat dat betreft zijn we bij de slechtste presteerders van Europa.”

Jill Coene, onderzoeker aan de UA en co-auteur van het jaarboek Armoede en Sociale Uitsluiting 2021. Daaruit blijkt dat de armoede in België in 30 jaar nog niet is gedaald. Komt voornamelijk door demografische factoren zoals de stijging van eenoudergezinnen, maar we moeten ook meer inzetten op structurele maatregelen. Welke maatregelen nu het best zijn, hoor je op de AV.

Waar en wanneer?

De algemene vergadering zal (helaas!) opnieuw plaatsvinden via een Zoomsessie. Jullie krijgen hiervoor nog een uitnodiging met link.

Op donderdag 20 januari van 13u30 – 15u30

Inschrijven

Inschrijven voor de algemene vergadering doe je hier of via de knop ‘eventsite’ bovenaan deze pagina.

 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op onze events mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in vorm van foto en/of film – dat nadien via HERW!N-mediakanalen kan worden gebruikt.

  • Annuleren van jouw inschrijving voor een live event kan uitsluitend schriftelijk (per e-mail, via heidi@herwin.be).
  • Annulatie kan kosteloos tot 5 werkdagen voor het evenement plaatsvindt.
  • Annulatie kan kosteloos in geval van ernstige ziekte of ongeval van de deelnemer: je meldt ons dit zo snel mogelijk schriftelijk en vóór de start van het event via e-mail en bezorgt ons de nodige attesten. Het volledige inschrijvingsbedrag wordt, als dit reeds was vereffend, teruggestort. Let wel: ziekte of ongeval waardoor u slechts een deel van de sessies afwezig bent, geeft geen aanleiding tot kosteloze annulatie.
  • Bij afwezigheid zonder verwittiging, wordt een no-showfee van 40,- euro (excl. btw) aangerekend voor catering- en andere kosten. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. Gelieve ook deze wijziging door te geven.