Belangenbehartiging

Werkzoekenden per gemeente

Gepost op 12/03/2024

Als je met je lokale VDAB het gesprek wil aangaan over de toeleiding, is het altijd nuttig om cijfers over het aantal werkzoekenden in je gemeente bij de hand te hebben. De beste manier om daar zicht op te krijgen, is de ARVASTAT site van VDAB zelf: https://arvastat.vdab.be/burgers_basisstatistieken.html . Als je op de link klikt, zie je dat er in februari 2024 in Vlaanderen 62.140 niet werkende werkzoekenden langer dan twee jaar werkloos waren. Je kan zelf ook een aantal parameters invoeren, onder andere de gemeente. 

Maar let op: deze cijfers gaan over alle mensen die de VDAB kent als werkzoekend, maar dat betekent niet noodzakelijk dat die mensen allemaal een werkloosheidsuitkering krijgen. Minister Brouns heeft recent als antwoord op een parlementaire vraag het aantal mensen met werkloosheidsuitkering per gemeente gegeven. Die cijfers vind je op onze H-files. In november 2023 waren er 36.184 mensen met een werkloosheidsuitkering langer dan 2 jaar werkloos. 

Enkel voor leden

Om de updates van belangenbehartiging te lezen, moet je lid zijn van HERW!N en ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.
Is je organisatie lid? Vraag hier je login. Ben je nog geen lid? Vraag hier om lid te worden.