Belangenbehartiging

Vlaamse regering keurt tripartite akkoord omtrent besteding middelen tweede fase goed

Gepost op 31/05/2023

De tweede fase van de RSZ-harmonisering betekende een investering door het federaal niveau in de maatwerksector via de structurele vermindering en een besparing voor Vlaanderen op GESCO en SINE-doelgroepverminderingen.

De sociale partners hebben er steeds op aangedrongen om de middelen die Vlaanderen bespaart in de sector te herinvesteren.

De Vlaamse regering geeft nu haar akkoord aan de wijze waarop die middelen zullen worden geherinvesteerd. 12,87 miljoen EUR wordt zo aangewend om de tweede schijf van de klimaatjobs toe te kennen(10,70 miljoen EUR) en de vergoedingen voor woon-werkverkeer (2,17 miljoen) te versterken. Concreet zal de fietsvergoeding worden opgetrokken naar het intersectoraal niveau vastgelegd in de NAR cao (0,27 EUR) en stijgt de vergoeding voor gemotoriseerd woon-werkverkeer van 80% naar 120% van de NAR-tabel.

De minister wordt belast met de uitvoering van het akkoord. Over de mobiliteitsvergoedingen moet er ook nog een cao worden afgesloten. De formaliteiten moeten in de eerstkomende weken afgerond worden zodat de afspraken op 1 juli kunnen ingaan (Noot: de vergoedingen voor woon-werkverkeer worden opgetrokken vanaf 1 juni).

Enkel voor leden

Om de updates van belangenbehartiging te lezen, moet je lid zijn van HERW!N en ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.
Is je organisatie lid? Vraag hier je login. Ben je nog geen lid? Vraag hier om lid te worden.